Tidligere events

​Jewish Culture in Copenhagen viser filmen Bronca.

Shlomo Slutzky, en argentinsk immigrant i Israel, følger sporene af sin fætter Samuel, der blev myrdet af 1970'ernes argentinske diktatur. Shlomos rejse tager en skarp drejning, da han opdager, at en af de formodede mordere - Interpol-flygtning, Aníbal Teodoro Gauto - har fundet ly i Israel. Tomer Slutzky følger sin fars kamp for at udlevere Gauto til en retssag i Argentina. Hvad der begynder som en far og søns opdagelse af en familiehemmelighed bliver til et efterforsknings drama og en offentlig international affære, da de møder hård modstand fra staten, som fortsat er fast besluttet på at beskytte Gauto og forhindre afsløringen af mørke hemmeligheder fra fortiden.

Efter filmen vil der være mulighed for at møde den argentinske ambassadør.

Filmen er på spansk og hebraisk, har engelske undertekster

Pris: 80 kr

Der kan betales på mobil pay 43662

Tilmelding skal ske til Jewishculture@gmail.com

Filmen vises i Det Jødiske Hus, Krystalgade 12,1172 K, kl 19.00

Trailer: https://youtu.be/FhGo04xBkGA

2345657689

2022

Film & Whisky:
april: Neighbors
december: Still Life in Lodz

Koncerter:
oktober: Nytårskoncert i anledning af 400 året for jøder i Danmark

Andre arrangementer:
Østrigsk aften


Film :

AMOS OZ – THE FOURTH WINDOW
BROKEN MIRRORS


Koncerter:
Annas Sang med Benjamin Koppel samt bog og CD udgivelse
CHAGALL – MALEREN OG MUSIKKEN
FOREIGN HOMES Foreign Homes med Gleb Pysniak
FRANK LONDON & ELEANOR REISSA – KLEZMER KONCERT, Vilde Mekhaye
FEJRING AF DAVE TARRAS med Mames Babegenush
EHUD BANAI MED EYAL LOVETT TRIO
SCHEINY’S ALL STAR YIDDISH REVUE
YAMMA ENSEMBLE

Udstilling:

Last Folio på Det Kgl Bibiliotek
En rejse jødisk musik – de hebraiske melodiers udvikling


Foredrag:

GENOPDAGEDE DIGTE FRA GHETTOEN I VILNIUS v/ Mindaugas Kviatkauskas

Ballet:
30.000 LIV | ARISTIDES


Litteratur:

Interview med Benjamin Koppel ved bog fernisering af Annas Sang, interviewet af Gyldendals redaktør Simon Pasternak

​2021

​15.marts Østrigsk aften med koncert, foredrag & vin

​7.apri Filmen Neighbors

​2021

​31.maj

​KLASSISK KONCERT.

​Medvirkende Galya Kolarova - klaver, Katlijn Sergeant - fløjte, Johnny Teyssier - klarinet, Hyewon Barcov-Lim - violin, Łukasz Lisowski - viola, Samuli Örnströmer - cello og Lukasz Jamer - bass.

1.juni

​RETROSPEKTIV FESTKONCERT v/ Benjamin Koppel (sprog: DA)

Benjamin Koppel præsenterer uddrag fra de sidste mange års festivalkoncepter: Fra DE HVIDE BUSSER med afsæt i busserne fra Theresienstadt over VERDEN AF IGÅR, en musikalsk suite inspireret af Stefan Zweigs litterære mesterværk, via ANNAS SANG, et musikalsk portræt af Benjamin Koppels tante, til HERITAGE - samarbejdet med den amerikanske toppianist Uri Caine.

2.juni

​BALLET: ANNE FRANK - ORD FRA SKYGGERNE. MANTZIUSGÅRDEN

​Den italienske ballettrup imPerfect Dancers Company fremfører denne inspirerende hyldest til en ung kvindes liv og hendes åndelige styrke i et af de mørkeste øjeblikke i det 20. århundrede. Denne kraftfulde og rørende balletproduktion tager os tilbage i tiden: Efter befrielsen af Auschwitz vender Annes far, den eneste overlevende fra Frank-familien, tilbage til gemmestedet, hvor han får overrakt datterens dagbog. Mens han læser den, opdager han sider af hendes personlighed, som han ikke forventede. Han genoplever tiden, hvor de gik i skjul, og de tragiske begivenheder, der fulgte. Dansere: imPerfect Dancers Company.

​3.juni.

​Teater

​KRIGEN HAR IKKE ET KVINDELIGT ANSIGT (sprog: DA)

​Denne barske og rørende teaterforestilling er baseret på nobelprismodtager Svetlana Aleksijevitjs bog om kvinder, der kæmpede i den sovjetiske hær under 2. Verdenskrig. Kvindernes hidtil skjulte og ukendte beretninger om en tilværelse midt i krigens rædsler har i denne forestilling fået nyt liv af den danske teaterforening Katusha

4.juni

MAMES BABEGENUSH PRÆSENTERER: LIFE IS NOW

​Mames Babegenush har brugt hele lockdown på at skabe ny musik, som for første gang opføres til Jødisk Kulturfestival 2021. Inspirationen er hentet fra de folkeslag, som det jødiske folk i Øst- og Centraleuropa har haft som naboer - musikken er vandret på tværs af kulturer og har sit præg på den jødiske musik. Fra små bryllupper i den rumænske shtetl til Gusikovs optræden i koncertsalene i Wien er jødiske musikere blevet kendt for deres virtuositet og store livsglæde, hvilket denne koncert i høj grad vil bære præg af. Musikken sættes samtidigt i et nutidigt perspektiv, som er med til at skubbe jødisk traditionel musik ind i det 21. århundrede.

Medvirkende: Emil Goldschmidt – klarinet, Lukas Rande – saxofoner, Bo Rande – trompet og flygelhorn, Nicolai Kornerup – akkordeon, Andreas Møllerhøj – kontrabas, Morten Ærø - trommer og cymbalon.

6.juni

​DE HEMMELIGE DIGTE v/ Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidts farmor, Jella Goldschmidt (f.1903), skrev digte i 30´ernes Tyskland. Efter nazisterne magtovertagelse oplevede hun og familien de stadig strengere restriktioner, og om natten digtede Jella hemmeligt for at få sin frygt ud. Hendes mand, Helmuth Goldschmidt, afsøgte desperat alle visum-muligheder, og i december 1937 fik familien mirakuløst mulighed for at komme til Danmark. I 1943 flygtede de til Sverige, og efter krigen blev familien Goldschmidt – i 1954 - danske statsborgere. Jella afleverede i 1998 digtsamlingen til sit barnebarn og bad ham sætte digtene i musik. Flere af digtene er allerede opført musikalsk og findes udgivet i bogen ”Flugten” – en families historie” af Henrik Goldschmidts far, Ernst Goldschmidt (f. 1933) i 2018. Den 6. juni 2021 uropføres hele den samlede sangcyklus for første gang.

Solist er mezzosopranen Idil Alpsoy, og hun ledsages af 4 musikere fra Det Kgl. Kapel.

6.juni

​Film:”CON EL TANGO” (TYSKLAND, 2020) (sprog: tysk/spansk, engelske undertekster). CINEMATEKET

​Film af Judith Albrecht. ”Con el tango” fortæller om parret Chiche Nuñez (Argentina) og Ester Duarte (Danmark), og om deres Salon Urquiza i Berlin. Hvad sker der med din selvforståelse og med din dans, når du forlader dit hjemland? Det spørgsmål stiller de sig selv i deres fælles søgen efter et ståsted. Filmen ledsager parret gennem deres fælles otte år med tango. Chiche og Ester åbner Salon Urquiza i Berlin, hvor de vil bygge et hjem og genskabe Urquiza-stilen. På samme tid viser de sig som dansere på internationale scener, de underviser, organiserer milongas, bliver forældre, lukker salonen, mister og finder hinanden igen.

6.juni

​FILM:THE ALBANIAN CODE

​Albanien var under 2. Verdenskrig det eneste land i Europa, der åbnede sine grænser for jøder. Tusindvis af mennesker på flugt fra nazisterne reddede dermed livet ved at passere grænsen til landet, hvis befolkning primært består af muslimer. Denne rørende film, der er lavet af den israelske dokumentarist Yael Katzir, kaster lys over et hidtil ukendt kapitel af historien. Kombineret med arkivmateriale følger dokumentaren Annie Altaratz, der sammen med sin datter rejser tilbage til Albanien. Her genoplever hun landet og befolkningen, hvis moralske kodeks reddede hendes liv under krigen.

6.juni

​Mazel Klezmer Band

​Lykke og held er den oprindelige betydning af det jiddische ord Mazel. Mazel Klezmer Band blev dannet i 1998 og har siden gennem hyppig koncertvirksomhed i ind- og udland fortolket og formidlet den særlige jødiske folkemusik kaldet klezmer.

30 september

​Jødisk Nytårskoncert v/ Louisa Lyne & Di Yiddishe kapelye

​Sveriges egen ”jiddische dronning”, Louisa Lyne, og hendes band ”di Yiddishe Kapelye” spiller ved året Nytårskoncert. Gruppen har siden sit debutalbum i 2012 fængslet publikum verden rundt med nye versioner af jiddische sange. Den innovative og pulserende musik, der er baseret på både nye og gamle sange, tager publikum med på en musikalsk rejse gennem traditionel klezmer, moderne pop og verdensmusik akkompagneret af elektroniske beats, latinske rytmer og folkesange. Louisa Lyne har blandt andet vundet konkurrencen ”Der Yiddisher Idol” i Mexico City i 2019, og hun har desuden bragt jiddische sange ind i svenskernes dagligstuer med sin deltagelse i serien ”Folkets musik” på nationalt tv.

​​

26.oktober

​Film & Whisky:Safer in Silence

​16-årig Corinne modtager telefonopkald fra en mystisk kvinde med en tung udenlandsk accent, som hævder at være hendes bedstemor. Kvinden fortæller Corinne, at hun har fundet hende gennem en privatdetektiv.

For at forstå sin families skjulte fortid begiver hun sig på sin livstidssøgning. Med pludselig afsløring af sine jødiske rødder trækkes Corinne på en rejse, der spænder over 30 år og fem kontinenter. Èn forbløffende åbenbaring fører til en anden. Safer in Silence er en historie om skjulte familiehemmeligheder, om identitet og traumer generationer igennem. I sidste ende er det en historie om en kvindes søgen efter helhed.

11.november

Film:The Red Star

Filmskaberen Gabriel Lichtmann går i gang med at lave en film om Laila Salamas liv. Gennem en række interviews formå han at samle puslespilsbrikkerne og afsløre en hemmelighed, der forblev skjult i årevis.

​Laila Salama er et mysterium. Datter af en MI6 -spion, en Miss Teen Beauty, Rommels elsker, Wiesenthals informant, hun deltog i operationen for at fange Adolf Eichmann i Argentina. Der er endda en film om hende og en tango komponeret til ære for hende. Laila Salama var også Silvia Céspedes, den perfekte kone og mor. En heltinde nægtet af de officielle historiebøger, en myte.

7.december

​Film & Whisky: Still Life in Lodz

​"Still Life in Lodz", er en følelsesmæssigt medrivende dokumentarfilm, der bringer os til den dengang omtumlede by Lodz i Polen. Lilka Elbaums overraskende gensyn med et maleri, der hang i den samme lejlighed i 75 år giver anledning til en opmærksom undersøgelse af minder, kunst, tid og modstandkamp.

​2020

​Film & Whisky

​13. januar: Golda - Snig premiere: en film om Golda Meir.Med efterfølgende paneldebat med Steffen Jensen sammen med Israels ambassadør, Benny Dagan og med Michael Rachlin som moderator. Dokumentarfilmen GOLDA byder på et aldrig før set interview, der var blevet optaget kort før Golda Meirs død. Den giver et nyt indblik i Israels turbulente periode og den ekstraordinære kvindes politisk virke.

11. februar: The Best of Men og en interview med Michael Møllgaard Nielsen, Elitechef i Parasport Danmark. Med afsæt i filmen ”The Best of Men” tager Michael Møllgaard Nielsen, Elitechef i Parasport Danmark os med på denne fantastiske rejse, som han selv har været en aktiv del af, siden sit første Paralympiske Lege i Barcelona i 1992.

​25.marts.:Filmen ''Love, It Was Not.Jewish Culture in Copenhagen, Cph Dox og Jødisk Kulturfestival går sammen om en snigpremiere på Jødisk kulturfestival. Aflyst pga. smittefare for Corona Virus

​Koncert, foredrag & vin

​17.marts.:Østrigsk aften med koncert, foredrag & vin: er blevet aflyst pga. smittefare for Corona Virus

​2019

​Jødisk Kulturfestival:

​2.juni Yiddische Pearl med Nina Stiller. Nina Stiller er en polsk sanger, skuespiller og danser. Hun startede i de sene 80-er med sit, for dengang, noget særpræget, innovativt program. Hun synger jødiske værker på jiddisch, fuld af drama, passion og drømme, dog med en anden stilistisk udførelse end den klassiske klezmer

3. juni. Abate Berihun - Jødisk jazz fra Ethiopien. Ethiopisk-israelsk jazz saxofonist og sanger med en fortid i ethiopisk jazz og militærmusik og internationalt kendt med sit Kuluma og Tesfa band.

4. juni. "Dear Erich" med Benjamin Koppel og Ted Rosenthal, Den danske topsaxofonist Benjamin Koppel optræder sammen med den amerikanske pianist og komponist Ted Rosenthal

7.juni. Beyond the Pale, koncert, Ensemblet fra Toronto har i 20 været et af Canadas mest kendte klezmer-balkan bands

11.juni.Ariela Duo, Pianisten Sigrid Hagn og violinisten Janina Ibel dedikerer deres koncert til jødiske kvindelige komponister

11.juni, Yiddish Glory with Loyko trio, en usædvanlige og rørende program af sange var skrevet af Holocaust-ofre og overlevende fra Sovjetunionen og har været tiljublet i hele verden. Mange af sangene er vidnesbyrd om nazisternes grusomhed i Ukraine, fx Babi Jar og andre beskriver modstand og hævn.

11.juni, Loyko, kort koncert, Loyko trio fra Rusland var grundlagt af violinisten Sergej Erdenko og han spiller sammen med violinisten Artur Gorbenko og guitaristen Michael Savichev og de blev beskrevet som "to Paganinier og en Segovia".

12. juni, Barcelona Gypsy BalKan Orchestra, Verdensmusik i ordets ægte betydning: det multikulturelle band fra Barcelona henter inspiration fra traditionel musik fra Middelhavets alle hjørner i en ny og overvældende, melodisk og medrivende blanding.

Jødisk Nytårskoncert

​Oktober 29.: Jødisk Nytårskoncert, Tribute to Leonard Cohen.Unik hyldestkoncert: Solisterne Steen Jørgensen (Sort Sol), Claus Hempler, Mike Andersen, Bjørn Fjæstad (Baal), Signe Svendsen og Sara Indrio vil fortolke nogle af Cohens smukkeste sange.

​Kulturrejse

​19-30 juni. Rejsen til Ukraine. Vi besøgte Vestukraines kulturelle og politiske centrum Lviv og det multikulturelle Odessa - Sortehavets perle. En rejse med særlig fokus på det jødiske folks stærke kulturelle og økonomiske tilstedeværelse og indflydelse i området igennem historien og frem til i dag.

Film & Whisky

​Januer: Budapest Noir. Et drabsmysteri i Budapest i mellemkrigstiden mens Ungarn forbereder sig på at gøre fælles sag med Hitler.

Februar: The Fig Tree, om de etiopiske jøders emigration

Marts:Fever at Dawn (Feber ved Morgengry), Filminstruktøren Péter Gárdos skrev den meget succesrige bog om sine forældres liv og filmatiserede selv romanen, der fik Prix d’Europe

September: There are no Lions in Tel Aviv, efterfulgt af Bent Melchior på talerstolen

​​

17. september: There are no Lions in Tel Aviv, efterfulgt af Bent Melchior på talerstolen. En bittersød historie om en rabbiner fra København, der i 1930ernes Tel Aviv startede den første zoo, han senere var blevet fyret fra. En fortælling om en drømmers kærlighed til vilde dyr, byfornyelse og hans egen tilbagegang.

​​

22. september: Itzhak:Portrættet at violinvirtuosen Itzhak Perlman, som har betaget verden med sine bearbejdninger af alt fra Schubert og Strauss til Billy Joel.​

Oktober: YIDL MITN FIDL med intro af Kulturformidler Dennis Rosenfeld. Filmen bliver introduceret af foredragsholder og forfatter Dennis Jacob Rosenfeld, som vil fortælle om jiddisch film, filmproducent og instruktør Joseph Green og skuespillerinde Molly Picon​

November: Past Life, Israel 2017. En film af den prisbelønnede israelske instruktør Avi Nesher.​

December: Filmen Back to the Fatherland. Med efterfølgende samtale mellem Emil Goldschmidt og Jair Melchior. Film & Whisky med efterfølgende samtale mellem Emil Goldschmidt og Jair Melchior, Den ene musiker, tidligere bosat i Berlin den anden en israeler og overrabbiner i Danmark, der bor udenfor Israel.

​​​

Jødisk Forårskoncert:

18 marts. Uriel Herman Quartet med Benjamin Koppel​

2018

​Film & Whisky: Ben Gurion Epilogue

​Keep Quiet

​The City Without Jews

​The Distant Barking of Dogs

​Farvel til Tyskland

​Forårskoncert med Nadja Okrusko

​Nytårskoncert Med Mor Karbasi og band

​Jødisk Kulturfestival:

- Koncert med Mames Babegenush, Livestrings & Socalled

- Koncert med Mark Eliyahu

- Aldrig mere - causeri med musik om det tyske og det jødiske

- Jødisk klassisk musik i verdensklasse med Michael Gutman, Jing Zhao og Nadia Okrusko

-Koncert i Den Sorte Diamant: Benjamin Koppels Tante Annas flugthistorie til Sverige med Kenny Werner, Peter Erskine, Johannes Weidenmueller, Cæcilie Norby og Benjamin Koppel

- Koncert: Fra Ose Shalom til Gloomy Sunday med Andi Malek og Bandi Jager fra Ungarn

- Koncert: Trio Oblomov og Sasha Lurje Tantshoys og Tantsvarshtat

2017

Jødisk Nytårskoncert

​Tema: Shlomo Carlebach fremført af Moshe Fishel, Tsudik Greenwald og Tzvi Grinhaim med pianist Menachem Bristowski samt kor og dirgent Yacov Rotner

Kulturrejse:

​Tyskland 25 juli til 3. august med deltagelse i jødisk kulturfestival i Weimar

Deltagelse i 7. Jødiske kulturfestival i København.

Koncerter:

​Maureen Nehedar, Israel

​New & Old Jewish Folksongs v/ Frank London, Stella Jürgensen & Andreas Hecht, USA/Tyskland

​The Klezmatics,USA

​Benjamin Koppel, Mariam Carmen Koppel & Mames Babesgenush, Danmark

Teater:

​King David & Bat Sheba, Flamenco show, Israel

Film:

Farewell to Europe, forpremiere

Film & Whisky

​Theodor Bikel, In the Shoes og Sholem Aleichem, med introduktion af Emil Goldschmidt, 11.12

Radical Evil med efterfølgende debat, 28.11 i panelet,

​Filosof Thomas Brudholm fra Københavns Universitet

Journalist Peter Wivel, Politikens Berlin korrespondent

Moritz Schramm, lektor i kulturvidenskab

Psykolog Johannes Lang

Our Father, 26.10

Denial, 25.9

​Joes Violin,I Know I Played Every Note i samarbejde med Cinemateket, 21.5

​Aliyah Dada, samarbejde med den rumænske ambassade(19.4)

​Never Again is Now, med paneldebat om jøder har en fremtid i Europa (19.1)

​Shadow in Bagdad, med foredrag af Linda Menuchin fra Israel (23.3)

Koncert

​Gilad Ephrat Ensemble (21.2)

Jødisk Nytårskoncert med 3 kantorer, kor, pianist og dirigent, tema Carlebach, 17.10

2016

- Film & Whisky

" Felix & Meira" (14.01)

" The Wonders" (2.02)

" Persona Non Grata" (17.03)

”Fuglene over Sundet”, forpremiere (24.10)

​”Kidon” i Cinemateket (20.10)

​” Shanghai Ghetto” med foredrag og kinesisk koncert (31.10"

”En uge og en dag”, forpremiere (1.11)

​”Remember” (12.12)

- Deltagelse i den 6. Jødisk Kulturfestival (31.05 - 6.06.)

Koncerter:

El - Saffron (med middag på Meyers Madhus )

Jewish Soul and Klezmer music

Et århundrede med Koppel familien

Channe Nussbaum & Klezmofobia

Teater

A Voyage Through Flamenco Dance

" A play about Raoul Wallenberg"

​Jiddisch Jul, causeri og koncert med Ayala Zimbler, Nikolaj Kornerup og Eva Lehrer.(5.12)

Jødisk temarejse

​Tjekkiet 22.7 -5.8.16

koncert:september - Gulaza i samarbejde med Det Jødiske Samfund

Rosh Hashanah koncert/Jødisk Nytårskoncert 9.10.2016 med Nicolaj Znaider, Henrik Goldschmidt & Anders Singh Vesterdahl og strygere fra det Kongelige Kapel. Konferencier: journalist Martin Krasnik

​​

2015

​Film & Whisky

​"Rue Mandar" (Where We Grew Up) (15.01)

"The Gett", "The Dove Flyer" and "The Muses of Isaac Bashevis Singer"

at The Jewish Film Festival CJFF (26.02-1.03)

Guided tour: German and German-Jewish track in the old Copenhagen (26.04)

"The German Doctor" (16.03)

"Tavshedens Labyrint” med debat (Grand, 1.09)

"The price of sugar", (Cinemateket 10.09)

"Fading Gigolo" (20.09)

"Kvinden i guld" (27.10)

"The Physician" (9.11)

"Sacred Sperm" (1.12) i samarbejde med Schmuus (Salomea Genin, Karsten Troyke)

- Concerts

Daniel Kahn og The Brothers Nazaroff (3.03)

- Participation in 5. Jewish Culture Festival

Screened film:

"Pour une femme Only for a women"

"Love Thy Neighbour"

"No No the Zig Zag Kid"

"Da Aron kom til Shelm"

Concerts:

Henrik Goldschmidt Rescue

Trombenik

Glass House

Bester Quartet

Klezmer Alliance

Shira u’tfila

Benjamin Koppel & Friends

From Opera to Musical

Jam Session

Klezmer Dance Workshop

- Jewish Heritage Journey to Spain (10 - 21.06)

- 12''th Rosh Hashanah concert with Shai Tzabari (12.10)

2014

- Film & Whisky

"Barney´s Version" (CJFF)

"The Ballad of the Weeping Spring"

"Hotel Lux"

Sightseeing tour about Greenland, short Israeli film about Greenland

"Wagner''s Jews"

"An Apartment in Berlin" & "Jewish Identity in France"

"Orchestra of Exiles"

- Concerts

Savor de Ladino

Avital meets Avital

- Participation in 4. Jewish Culture Festival

Screened films:

"The Congress"

"Bethlehem"

"Ida"

Concerts :

Classical Jewish composers v / Henrik Goldschmidt and musicians from the Royal Chapel

From Opera to Musical v / Idil Alpsoy and Ayala Zimbler

Semer Label Reloaded v / Alan Bern and Band

Jamsession with all bands.

Pressburger Klezmer Band

Kenny Werner , Anders & Benjamin Koppel

Teatr Kufr

- Jewish Heritage Journey to Serbia end Bulgaria

- 11''th Rosh Hashanah concert with Ensemble Yaman

2013

-Film & Whisky

"God''s Fiddler"

"The Debt"

"My Dad is Baryshnikov"

"The consul from Bordeaux"

"Fill the Void"

"Chagall"

"400 miles to freedom"

"Jews of the Amazon"

- Purim concert with Daniel Kahn & The Painted Bird in Synagogue

- Participation in 3. Jewish Culture Festival

Screened films:

"Aftermath "

"God''s Neighbors"

"Th. Dreyers film

"Fill the Void"

Concerts:

Mames Babeganush

Berakach

Benjamin Koppel & Uri Caine

Savor de Ladino

Louise Lyne

Singspiel Maria Galante

- Jewish Heritage Journey to Provence

- 10''th Rosh Hashanah concert Synagogue with Yaakov Lemmer ,

Alberto Mizrachiog Jacob Motzen

2012

- Musical: A Night in the Old Marketplace, in Tivoli Concert Hall

- Film & Whisky

"Laughing the Darkness”

"Intimate Grammar”

"Left Luggage”

"Be Fruitful and Multiply”

"Tango – a Story with Jews”

"Black Book” – to be screened

"My Australia” to be screened

- Participation in 2. Jewish Culture Festival

Screened films:

”In Darkness”

”Melchior”

”Machmaker”

”Human Ressources Manager”

Lecture:

The Sound of Jews – about The Great American Songbook, a multi media show.

Concerts:

7 concerts with local artists – A variety from opera, klezmer, to Jazz and children’s choir.

- Jewish Heritage Journey to Hungary & Slovakia

- 9''th Rosh Hashanah concert with Roberto Rodriguez Cuban Jewish All Stars in Copenhagen Great Synagogue

2011

- Establishing a support group Friends of Jewish Culture in Copenhagen

- Supporting The Other Europeans for participating in WOMEX

- Jewish Heritage Journey - Lodz –Warsaw

- Purim event with double concert

1.Irish & Yiddish music with Lorin Sklamberg & Susan McKeown, in the oldest

theatre in Copenhagen (Royal Court Theatre)

2. concert Stempenyu’s Neshome in Copenhagen Great Synagogue

- Participation in The 1''th. Jewish Culture Festival in Copenhagen

Screened films:

"Songs from Lodz Ghetto",

"The Socalled” ,

Batman- Schmatman - The origins of the superheroes and Jewish roots, lecture

Musical readings from Primo Levis book ” IF NOT NOW, WHEN?” with

participation of wellknown actor and a klezmer band.

- Bulgarian Day

exhibition about the rescue of the Jews of Bulgaria, lectures, choir concert,

film ”After the End of the World”, Bulgarian lunch and dinner.

- 8''th Rosh Hashanah concert with band OY Division in Synagogoue

- Establishing a new activity under the name of Film & Whisky: screening films

once a month during the winter period in the Jewish Community centre.

”The Concert”

”Mahler on The Couch”

2010

- Concert with The Other Europeans in a concert hall

- Jewish Heritage Journey to Krakow

- 7'' Rosh Hashanah concert with 3 cantors+ Jerusalem Great Synagogue choir

with conducter in Copenhagen Great Synagogue

2009

- Own production: lecture on Heroes and Superheroes and their Jewish Origin

- The Klezmatics in a concert hall

- 6th Rosh Hashanah concert wtih Giora Feidman in Synagogue

workshop at the Rythmical Music Academy.

2008

- Yale Strom, Elsabeth Schwarz & Peter Stan Concert- Local Club

- Rosh Hashanah food from around the world – Theme day about Jewish food : short

films about Jewish food, music related to food, meal with 6 different courses from 6 different parts of the Jewish world, Israeli folk dancing.

- 5''th Rosh Hashanah concert in Synagogue with David Krakauer Klezmer

Madness & Socalled

2007

- Yale Strom & Peter Stan concert in Copenhagen Jazzhouse

- Jewish Culture Day – presenting, exhibition by local artist, Jewish papercuts, lecture

about Jewish humour, Jewish food, Jewish Doll Theatre from Norway, Israeli folk

dancing

- 4''th Rosh Hashanah concert with The Klezmatics in Synagogue

2006

3''th Rosh Hashanah concert with Andy Statman Trio in Synagogue

2005

2'' Rosh Hashanah concert with Budapest Klezmer Band in a concert hall

2004

1'' Rosh Hashanah concert with local classical musicians in a concert

hall

jdc logo

Jewish Culture In Copenhagen

jewishculture@gmail.com

CVR: 31203554

Vi samarbejder også med: www.jkfestival.dk

sociale medier