LÆGEN

22.2.2024 kl 19.30

- Fra succes til shitstorm

I 1912 skrev den østrigske forfatter Arthur Schnitzler et skuespil, "Professor Bernhardi", om en jødisk doktor, der bliver angrebet og forfulgt, fordi han nægter at give en katolsk præst tilladelse til at give de sidste religiøse foranstaltninger til en patient. I løbet af stykkets handling griber antisemitismen fat i byens befolkning.

I 2019 - godt 100 år senere, skriver den engelske dramatiker Robert Icke ”The Doctor”, som bygger videre på materialet fra det gamle skuespil.

Til februar 2024 har Folketeatret Danmarkspremiere på Lægen, som er en oversættelse af "The Doctor", der omhandler bl.a. antisemitisme, der går skævt.

I Lægen kommer to kirurger i en heftig debat om en forfremmelse. Den første læge, en hvid mand, kan lide optikken ved at vælge en sort, katolsk kandidat, da hospitalets ledelse er overvejende hvid, og dets bestyrelse er domineret af jødiske velgørere. Den anden læge, Ruth Wolff, er voldsomt imod. Hun vil hellere ansætte en anden kandidat, en hvid, jødisk kvinde, med den begrundelse, at hun er den bedste læge. Det sætter gang i en skandale og åbner for debatten om tidens identitetspolitik og folkedomstolens magt.

Man må stille sig selv spørgsmålet: hvor meget har egentlig ændret sig på 100 år?

Vi har mulighed for at se forestillingen d.22.2.2024 kl 19.30

Billetter kan købes her.

Der er begrænset antal billetter.

jdc logo

Jewish Culture In Copenhagen

jewishculture@gmail.com

CVR: 31203554

Vi samarbejder også med: www.jkfestival.dk

sociale medier