ARENDT - AT SE I MØRKE

Aveny-T Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

7.9.23 kl. 19.30

Herindtager Ina-Miriam Rosenbaum scenen som den aldrende filosof Hannah Arendt. Vi møder hende i 1975, hvor hun er i København for, som den første kvinde, at modtage Sonningprisen.

Mens hun skriver sin takketale, driver stemmer fra fortiden hende rundt i en turbulent strøm af mennesker, hun har mødt, valg hun har truffet og politiske teorier hun har formet på baggrund af dramatiske hændelser i hendes liv. Vi er med hende på flugt fra nazisterne i 1930’ernes Berlin, som interneret i fransk fangelejr, som statsløs i Amerika og følger hende, når hun som korrespondent for The New Yorker rapporterer fra processen mod topnazisten Adolf Eichmann.

Med besk vid og skarphed argumenterer hun imod både anklageren og den tiltalte i sin søgen efter en sandhed bag Holocaust. Selv om verdenssamfundet protesterer, insisterer Arendt på, at det moralske regnskab ikke kan gøres op i sort og hvidt, men at nuancerne skal frem.

Efter forestillingen inviteres publikum til en snak efter tæppefald, en dialogomracisme og antisemitismens historie med deltagelse af skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum og forskeren Sofie Lene Bak.

Selve forestillingen varer 2 timer og 20 min, dialogen efter tæppefald – ca. 35-40min.

Pris inkl. et glas vin i pausen – 195kr.

Aveny-T Frederiksberg Allé 102, 1820 Frederiksberg

Billetter købes med rabat her

Kreditering til Emilia Therese​

Jewish Culture In Copenhagen

jewishculture@gmail.com

CVR: 31203554

Vi samarbejder også med: www.jkfestival.dk

sociale medier