Film & Whisky: Aliyah DAdA

  • , Kl. 00:00
  • Pris:
Jewish Culture in Copenhagen præsenterer en lidet kendt europæisk-jødisk historie med den rumænske film Aliyah Dada fra 2015.
Filmens ikke-jødiske instruktør, Oana Giurgiu, der er opvokset under det strenge kommunistiske styre, tager på en historisk og geografisk rejse for at opdage virkeligheden bag de rumænske jøders exodus fra Rumænien og deres aliyah (tilbagevenden til Israel). Historien følger de første pionerer, der i slutningen af det 19. århundrede opgav deres liv i Østeuropa for at overleve i det fjendtlige Palæstina i det osmanniske rige; derefter følger rædslerne fra den Anden Verdenskrig i Rumænien, i perioden efter krigstiden hører vi hvordan de rumænske kommunisters slog en hemmelig handel med Israel, hvor de mod hård valuta solgte de rumænske jøder til Israel. Den historiske fortælling er skabt i dada stilen som en hyldest til dada pionererne Tristan Tzara og Marcel Janco, som var af rumænsk-jødisk afstamning.
Filmen er med engelske undertekster.

Aftenen er et samarbejde med den Rumænske Ambassade i anledning af afslutningen på Rumæniens formandskab for International Holocaust Remembrance Alliance i 2017..

Program:
Kl 18.30 velkomst
Kl 18.35 film
Kl. 20.30 whisky og chokolade

Tilmelding til arrangementet på jewishculture@gmail.com
Betaling på mobil pay 30541428 eller på reg. 1551 konto 4589357248
Pris 60 kr