Image description

Film & Whisky: REMEMBER

  • , Kl. 00:30
  • Pris: 60 kr.

Filmen Remember fra 2015 handler om den Holocaust-overlevende Zev, der i en alder af 90 beslutter sig for at hævne fortidens forbrydelser. Med hjælp af en anden overlevende og et håndskrevet brev tager han afsted for at finde personen, som var ansvarlig for hans families død.

Den gamle mand forlader plejehjemmet og rejser over hele USA for at drøbe nazisten Rudy, der myrdede Zevs familie i koncentrationslejren. Hænderne ryster, og synet er ikke, hvad det har været, men Zevs hukommelse fejler ikke noget.

Krigsforbryderen skal betale den ultimative pris. 

Hovedrollen i dramaet Remember spilles af den Oscar-vindende Christopher Plummer, der desuden får selskab af andre veteraner som Bruno Ganz og Martin Landau.

Instruktøren bag er den canadiske Atom Egoyan, der med film som The Sweet Hereafter, Ararat og The Devil's Knot aldrig har været bange for at tackle sorg på det store lærred.

Filmen har været vist på mange festivaler og høstet meget anerkendelse. Christopher Plummer blev udnævnt til den Bedste Kanadiske Skuespiller i 2015 for sin rolle.

 

Tilmelding til jewishculture@gmail.com