Image description

Et teaterstykke om Raoul Wallenberg med civilkurage
som det røde tråd

Stærke følelser er på spil i stykket om en af vor tids store helte, Raoul Wallenberg. Han forsvandt sporløst ved slutningen af Den Anden Verdenskrig efter at have reddet titusindvis af ungarske jøder fra Holocaust og forestillingen er skrevet til minde om hans heroiske handlinger.

Teaterstykket, som foregår i nutiden, præsenterer den 104-år gamle Wallenberg, som bliver interviewet og ser tilbage på sit liv. Det er skrevet og instrueret af en af skuespillerne, Pontus Olgrim fra Sverige og man mærker lige fra starten, at han brænder for sit emne.

Pontus Olgrim spiller Raoul Wallenberg. Hans medspiller er Ralf Beck. Deres spil, der veksler mellem nutiden og fortiden, er indlevende alvorligt og følsomt, men med humoristisk lethed.

Scenografien er enkel – bare to stole, fotografier om historiens nøglepersoner og vidner – og mange tomme sko i forskellige størrelser, som får en til at tænke på det stærke Holocaust-monument på Donaubredden i Budapest.

"Scenisk magnetisme", kaldte svenske anmeldere stykket, som foregår på engelsk, og som efter et internationalt turne nu også er nået til Danmark.

Jewish Culture in Copenhagen i samarbejde med den Ungarske Ambassade i København er meget glade for at kunne præsentere forestillingen for vores publikum. Den Ungarske Ambassade er vært for en reception efter forestillingen.

Forestillingen er samtidigt sæsonafslutning for Film & Whisky.

Program:
19:00 Velkomst ved JCC
19:05 Velkomst ved den ungarske ambassadør, Laszlo Hellebrandt
19:10 RAOUL – teaterforestilling
20:10 Reception

Pris: 80 kr.
Tilmelding nødvendig på jcc@jewishculture.dk, senest den 13.april.