Image description

Kulturaften: Film & Whisky og Salon Schmuus

  • Krystalgade 12, Kl. 18:00
  • Pris: 110kr.

DJS Kulturaften - Et samarbejde mellem Salon Schmuus og Film & Whisky

Hanukka, Hanukkah, Chanukah, Chanukkah, Chanuka – kært barn har mange navne. Lad os fejre sammen denne helligdag inden Lysfesten begynder for alvor og familien og venner overgår hinanden med indbydelser til deres fest.
Jewish Culture in Copenhagen og Salon Schmuus har disket op med et overflødighedshorn af en DJS kulturaften med spændende besøg fra Berlin – enestående foredrag og jødisk musik – og en ret usædvanlig film bagefter, afsluttet af whisky og berliner i årstidens tegn.

Salon Schmuus

En enestående skæbne, en enestående kvinde, Salomea Genin fra Berlin beretter om sin livshistorie (på engelsk), hvordan det lykkedes for hendes familie at undslippe Berlin i foråret af 1939, hvordan hun blev kommunist i Australien, hvordan hun oplevede DDR og hvorfor hun blev Stasi-stikker og hvordan hun oplevede Murens fald.
Tysklands mest kendte jiddische trubadur Karsten Troyke kommenterer foredraget på sin guitar med jiddische sange.

FILM & WHISKY: "SACRED SPERM"

Filmen SACRED SPERM udforsker et dybt personligt tabuemne i jødedommen. Filmen er en følsom og alvorlig undersøgelse af et af ​​de vigtigste forbud i det ultra-ortodokse samfund, nemlig af emnet om at ”spilde sin sæd”.
Ifølge jødisk tradition, er der ingen tilgivelse eller soning for det alvorlige synd af 'spilde sin sæd’. Men spørgsmålet er om det er muligt at opfylde denne befaling i virkeligheden?
Filmskaberen Ori Gruder, selv en ortodoks jøde, begynder sin undersøgelse med at se på forbuddet mod onani, og bryder tavshedens der omgiver emnet i det ultra-ortodokse (eller haredi) samfund. Han taler om de vanskeligheder forbuddet volder ugifte mænd, møder rabbinere for at klarlægge årsagerne til forbuddet, og stiller spørgsmål til haredi mænd for at forstå, hvordan han skal opdrage sin egen søn i denne sammenhæng.
På trods af de barske skrifter og rabbinsk lærdom, fremtoner der også religionens tolerante sider når han oplever fælleskabets dybfølte og kærlige støtte.
Mens Gruder kæmper med at forklare den hellige pagt til sin teenagesøn, giver filmen for første gang et fascinerende og respektfuldt billede af denne provokerende teologiske overbevisning.

Engelske undertekster, 75 min.

Tid:
18:00 - 18:30 salg af sandwich - 50 kr. husk at bestille
18:30 - 20:30 Salomea Genin & Karsten Troyke
20:45 - 22:00 visning af filmen
22:00 -           servering af whisky og berliner
Sted: Det Jødiske Hus
Pris:  Film alene - 60kr. Hele arrangementet - 110kr.
Tilmelding anbefales på jewishculture@gmail.com

Krystalgade 12