Image description

Film & Whisky: The Physician

  • Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K, Kl. 18:30
  • Pris: 60 kr.

THE PHYSICIAN
The Physician er en historisk film baseret på romanen af samme navn af Noah Gordon.  Filmen handler om en forældreløs engelsk dreng fra det 11. århundrede, hvis mor døde af en mystisk sygdom. Drengen sværger at studere medicin og beslutter sig for at rejse til Persien.

Når den ni-årige  Rob Cole følte livskraften glide fra sin mor, kunne han ikke forudse, at denne frygtindgydende begivenhed var en gave, der ville føre ham fra det middelalderens London gennem hele England til endelig til den medicinske skole i Ispahan.

Han kommer først i lære hos en omvandrende barber-kirurg, men så oplever han en jødisk læge, der udfører blændende operationer. Rob erfarer, at denne læge blev trænet af den legendariske persiske læge Avicenna, og nu bliver han inspireret til at vie sit liv til helbredelse og vil studere på Avicennas skole.
Trods forbuddet mod kristne studerende, går han til Ispahan og  forklæder sig som jøde for at blive optaget på skolen. Denne eventyrlige og inspirerende fortælling om søgen efter medicinsk viden foregår i en voldelig verden fuld af overtro og fordomme.
Medvirkende: Tom Payne, Ben Kingsley, Emma Rigby m.fl.


Tid:  kl. 18.30-19.00: Salg af sandwich til 50 kr. Husk at bestille i forvejen 
       
Kl. 19.00-21.15: Visning af filmen

Kl. 21.15-21.45: Servering af  whisky & chokolade

Sted: Det Jødiske Hus

Pris: 60 kr.  Tilmelding anbefales

Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K