Image description

JCC VISER FILM OM JASCHA HEIFETZ "GOD’S FIDDLER"

  • Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K, Kl. 18:45
  • Pris: 60kr.

JCC VISER FILM OM JASCHA HEIFETZ "GOD’S FIDDLER"
Af Helene Apelt

Vinteren har for alvor indfundet sig, og det er tid til kulturhygge i Det Jødiske Hus. Torsdag d. 10. januar blænder Film & Whisky op for årets første filmvisning. Denne gang viser vi musikdokumentaren Jascha Heifetz, God’s Fiddler om den verdensberømte russisk-jødiske violinist Jascha Heifetz, der betragtes som en af de mest betydningsfulde violinister i det 20. århundrede.

JASCHA HEIFETZ, GOD’S FIDDLER
Dokumentarfilmen Jascha Heifetz, God’s Fiddler portrætterer violinvirtuosen Jascha Heifetz, der gennem sit mangeårige kunstneriske virke altid stræbte efter perfektion og præcision. Han blev født i Vilnius i 1901 og begyndte allerede at spille violin som treårig – under sin fars vejledning. Som 10-årig debuterede dette musikalske vidunderbarn med en violinkoncert af Felix Mendelsohn, og i 1917 rejste han med sin familie til USA. Som 16-årig imponerede han publikum i Carnegie Hall i New York med sit store talent. Han døde i 1987.
Hans navn er kendt viden om, og alle fra Woody Allen til Muppet Show kender hans virtuose streng, der fornyede det 20. århundredes violinkunst. Gennem sin lange karriere forblev han en legendarisk og gådefuld mand, som kun få lærte at kende. Hvilken pris måtte kunstneren betale for det store talent, der overskyggede manden? I filmen får vi et glimt af manden bag musikken. Med to forliste ægteskaber prioriterede han musikken over familielivet. Gennem sit lange musikalske virke har han medvirket i flere portræt- og musikfilm. Men som instruktøren Peter Rosen sagde, er det forbløffende, at der ikke tidligere har været lavet en dokumentarfilm om denne gudsbenådede violinist. Jascha Heifetz, God’s Fiddler er fra 2011 og vises på engelsk.

Den israelskfødte violinist Itzhak Perlman siger om sit store idol: ”Når jeg talte med ham, tænkte jeg ved mig selv: Jeg kan slet ikke forstå det. Jeg taler med Gud.”

Se trailer til God’s Fiddler: http://www.imdb.com/video/wab/vi191864089/

FILM, WHISKY OG CHOKOLADE
Efter filmen byder vi på et glas whisky, lækker chokolade og friskbrygget kaffe. Tag gerne familie og venner under armen og tilbring en unik aften i Det Jødiske Hus.

Tid: Torsdag d. 10. januar fra kl. 18.45.
Sted: Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K
Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Aftenens program
Kl. 19-20.30: Film & Whisky viser Jascha Heifetz, God’s Fiddler

Hvis du ønsker mere viden om Jewish Culture in Copenhagen, kan du følge os på hjemmesiden www.jewishculture.dk samt på Facebook.


Arrangør: Jewish Culture in Copenhagen 

Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K