FILM, WHISKY OG CHOKOLADE: The Debt

  • Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K, Kl. 18:45
  • Pris: 60kr.

Af Helene Apelt

Isvinteren har indtaget det ganske land, men fortvivl ikke. Torsdag d. 7. februar blænder Film & Whisky op for spændingsfilmen The Debt, der handler om tre israelske Mossad-agenters jagt på en berygtet nazistisk krigsforbryder. Vi ser frem til stjernespækket filmaften i Det Jødiske Hus med store navne som Helen Mirren og Jesper Christensen på rollelisten.

The Debt (2011) er både et højspændt psykologisk trekantsdrama samt en nervepirrende thriller. Vi befinder os i 1965, hvor tre unge Mossad-agenter har opsporet nazilægen Dieter Vogel, bedre kendt som ”kirurgen fra Birkenau”. Han arbejder efter krigen som gynækolog i Østberlin og spilles med stor psykologisk indsigt af Jesper Christensen (Bænken, Casino Royale, Nana). Mossad-agenterne ønsker at bringe ham for en israelsk domstol, men deres mission mislykkes. Det får fatale konsekvenser for den kvindelige agent og hendes to mandlige kolleger, der i årevis skjuler den frygtelige hemmelighed om, hvad der egentlig skete. Filmen byder på moralske og menneskelige dilemmaer, for 30 år senere må de tidligere agenter atter forholde sig til den fejlslagne mission. Derved tvinges de til at rippe op i fortiden.

De pensionerede agenter spilles af de prisbelønnede skuespillere Helen Mirren (The Queen, Elisabeth 1, Gosford Park), Tom Wilkinson (Michael Clayton, Shakespeare in Love) og Ciarán Hinds (Tinker Tailor Soldier Spy, Harry Potter, Rome). The Debt, der er instrueret af britiske John Madden, er et remake af den israelske film Ha-Hov fra 2007. Filmen vises med engelsk tale.

Informations filmanmelder Christian Mongaard skriver om The Debt:
”Det er synd, at denne begavede spændingsfilm ikke får dansk biografpremiere, ikke mindst fordi Jesper Christensen spiller den sadistiske nazilæge, hovedpersonerne er på jagt efter.”

Nu har du muligheden for at se The Debt.

Se trailer til The Debt: http://www.youtube.com/watch?v=RFp28r9sqUw

Efter filmen byder vi på whisky, lækker chokolade og friskbrygget kaffe. Tag gerne familie og venner under armen og tilbring en unik aften i Det Jødiske Hus.

Tid: Torsdag d. 7. februar fra kl. 18.45.
Sted: Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K
Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig.

Aftenens program
Kl. 19-21: Film & Whisky viser "The Debt" 

Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K