FILM & WHISKY PRÆSENTERER FILM "MY DAD IS BARYSHNIKOV"
Af Helene Apelt

Det er blevet tid til at støve de russiske gloser af, for torsdag d. 14. marts blænder Film & Whisky op for den russiske drama-komedie My Dad is Baryshnikov. Filmen handler om en klodset, jødisk balletdanser, der tror, at hans far er en verdensberømt balletdanser. Efter filmen serverer vi russisk vodka & sprøde saltagurker.

My Dad is Baryshnikov (Moy papa Baryshnikov)
Var du en af dem, der valfartede til biografen eller til Film & Whisky for at se den russiske komedie Koncerten? Så bør du ikke gå glip af My Dad is Baryshnikov (2011), der foregår i Moskva i 1986 under perestrojkaen (den russiske reformtid). Vi følger den splejsede, jødiske balletdanser Boris Fishkins strabadser på Bolsjoj Balletakademi. 14-årige Boris, der lever alene med sin mor, drømmer om at blive en stor balletdanser, men desværre halter talentet bagefter. Trods sine ubehjælpsomme forsøg på dansegulvet bilder han alle ind, at han er den kendte balletdanser Mikhail Baryshnikovs uægte søn. For at supplere familiens økonomi sælger Boris varer fra det sorte marked til sine klassekammerater. My Dad is Baryshnikov leder tankerne hen på Goodbye Lenin! og dansefilmen Billy Elliot. My Dad is Baryshnikov blev vist ved Ruslands største filmfestival Kinotavr, hvor den fik positiv omtale af både kritikere og publikum. Filmen, der er delvist selvbiografisk, er skrevet og instrueret af Dmitry Povolotsky. Filmen vises med engelske undertekster.

Klip fra My Dad is Baryshnikov:  http://vimeo.com/49755146

VODKA & SALTAGURKER
Efter filmen byder vi på vodka & saltagurker samt whisky, kaffe & chokolade. Tag fat i familie og venner og kom til russisk aften i Det Jødiske Hus. Alle er velkomne.

Tid: Torsdag d. 14. marts kl. 19
Sted: Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K
Pris: 60 kr. Tilmelding ikke nødvendig

Følg os på hjemmesiden www.jewishculture.dk samt på Facebook