Image description

Jødisk kulturrejse til Serbien & Bulgarien

  • Beograd, serbien, Kl. 14:30
  • Pris: 8600 kr. pr. pers.

13 spændende dage i Serbien & Bulgarien med Jewish Culture in Copenhagen (JCC)

Dag – til - dag program

18.juni Afgang fra København sidst på formiddagen for flyafgang Malmø – Beograd med W6 4210 14:35 - 16:40. Ankomst Beograd og møde med guide i lufthavnen. Transfer til hotel Balkan for indkvartering. Aftenen på egen hånd, f.eks. deltagelse i musikfestivalen Etno Fusion.

19.juni Udflugt til Novi Sad (Petrovaradin fæstning, synagoge, mm.). Frokost. Aftenen på egen hånd, f.eks. deltagelse i musikfestivalen Etno Fusion.

20.juni Rundtur i Beograd. (Kalemegdan fæstning, gammel by, jødisk historisk museum, synagoge, mm.) Aftenen på egen hånd, f.eks. deltagelse i musikfestivalen Etno Fusion.

21.juni Morgenmad og afgang med bus til Sofia via Vidin med spektakulære natur oplevelser langs Donau floden. Frokost undervejs. Indkvartering på det 4*-hotel Princess 4* i centrum.

22.juni Dagen i Sofia.
Sightseeing til bl.a. den store synagoge, det jødiske museum og det gamle jødiske kvarter. Vi ser bl.a. den prægtige Aleksandar Nevski katedral, der opførtes til ære for frihedskrigens faldne russere, den gamle Skt. Sofia kirken (5.- 6. årh.) og den endnu ældre Skt. Georgi rundkirke (4. årh.). Også metroen, de seneste års romerske udgravninger og den rivende udvikling i byggesektoren i dette årtusind står på programmet. Aftensmad.

23.juni Efter morgenmaden er der busafgang mod Bulgariens sydvestlige hjørne med besøg i Dupnitsa, hvor vi strækker benene og ser mindesten for jødiske soldater, der omkom i krigene 1912- 1918; besøger Rilaklosteret, hvor den tyve meter høje grå fæstningsmure skjuler den smukke klostergård og det vigtigste vartegn i den bulgarsk-ortodokse kirke. Kirken og kapellet prydes af enestående kalkmalerier. Frokost. Og fremme i Kyustendil ser vi det jødiske marked der er bygget, hvor der tidligere lå en synagoge og ser museet for Dimitar Peshev. Tilbage til Sofia.

24.juni Morgenmad på hotellet og kørsel mod Plovdiv via Samokov og Borovets. Vores første stop er Samokov, hvor vi besøger synagogen og museet over en rig jødisk familiens liv i slutningen af 1800-tallet ”Sarafska House”. På vejen til Borovets besøger vi Belyova kirken, hvor et dejligt springvand blev bygget med jødiske gravsten. Frokost og vinsmagning undervejs. Fremme i Plovdiv er der indkvartering på Hotel Trimontium 4**** i centrum.

25.juni Dagen i Plovdiv. Om formiddagen er der byvandring til den gamle bydel. Besøg i synagogen. Eftermiddag og aften på egen hånd. Aftensmad med musik.

26.juni Plovdiv forlades og bussen kører mod nord over Balkanbjergene via Shipka-passet til Etara og Veliko Tarnovo, det 13 århundredes gamle kongeby. På vejen kører vi forbi Kristi Fødselskirke (den Russiske Kirke) for at gøre holdt ved frilandsmuseet Etara i udkanten af Gabrovo. Her ser vi smukt restaurerede bygninger samt kunsthåndværkere, der arbejder i keramik, kobber, træ og skind. Frokost. Fremme i Veliko Tarnovo besøges byens vartegn; fæstningsværket Tsarevets, der huser ruiner af det royale palads, fæstningsmure og tårne samt en lille kirke med sært moderne malerier. Indkvartering på hotel Meridian Bolyarski 4****

27.juni Morgenmad på hotellet og busafgang mod Sortehavet via Karnobat, hvor den største og ældste jødiske begravelsesplads i Bulgarien ligger. Frokost. I Burgas vi ser byens kunstmuseum indrettet i den tidligere synagoge. Overnatning på 4*-hotel Bulgaria i Bourgas.

28.juni Udflugt til Nessebar hvor vi bl.a. vi skal se gamle kirker fra byzantinsk tid og fredede huse med trekarnapper fra 1700- og 1800-tallet.

29.juni Fridag. Aftensmad.

30.juni Transfer til lufthavnen og afrejse fra Burgas til København (18.10 – 20.00)


Pris: 8600 kr. pr. pers. ved dobbeltværelse
Tillæg for enkeltværelse: 1700 kr.
Betaling af forskud på 3000 kr. skal ske inden den 30. november 2013. Beløbet kan ikke refunderes grundet reservation af fly og hoteller.
Restbetaling senest den 31.marts 2014.
Indbetaling skal ske på JCC’s konto: Danske Bank, reg.nr. 1551, konto nr. 10807328.
Tilmelding til rejsen skal ske via mail til JCC på jewishculture@gmail.com. Tilmeldingen er først gældende fra modtagelse af indbetaling. Angiv venligst navn som angivet i dit pas, mobilnummer og email-adresse. Din/jeres deltagelse vil blive bekræftet pr. mail.
JCC forbeholder sig ret til at refundere indbetalte depositum i tilfælde af at rejsen bliver overtegnet.
Forsikring:
Rejsen er ekskl. relevante forsikringer. JCC er ikke ansvarlig for refusion af udgifter, da rejsen er arrangeret via et rejsebureau som er medlem af rejsegarantifonden.
Afbestillingsforsikring og rejseforsikring: Vi anbefaler, at hver enkelt rejsende tjekker med eget
forsikringsselskab med henblik på privat aftale; alternativt henvises til Europæiske Rejseforsikring:
Vi minder om, at hjemtransport ikke er en del af forsikring tilknyttet det gule sundhedskort og at egen forsikring derfor bør tegnes.
Betingelse(r) for deltagelse: Du skal være i stand til at kunne gå lange distancer og ikke være gangbesværet. Være tilgængelig pr. e-mail.
Rejsen gennemføres, såfremt der er min. 30 deltagere. Der er plads til max. 40 deltagere.
Har du øvrige spørgsmål, så kontakt JCC. Der forbeholdes ret til ændringer.

Beograd, serbien