The Ballad of the Weeping Spring

  • Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K, Kl. 18:00
  • Pris: 120kr.

Kulturaften i Det Jødiske Hus

Sefardisk musik og dens mange facetter

Vinteren hærger det ganske land, og det bedste værn mod kulden er et besøg i Det Jødiske Hus den 10. februar, hvor vi sætter fokus på sefardiske musiktraditioner. Film & Whisky blænder op for den israelske falaffel-western The Ballad of the Weeping Spring, der er akkompagneret af skønne sefardiske toner, der kan smelte ethvert vinterhjerte. Efter filmen præsenterer vi i samarbejde med Det Jødiske Samfund i Danmark Yair Sapirs originale band Savor de Ladino ('Taste of Ladino’), hvis sange er skrevet på det spansk-hebraiske sprog ladino. For dem, der ikke kan holde fødderne i ro, er det tilladt at byde op til dans, når forsanger Sandra Marielles kraftfulde stemme rammer dansegulvet.

AFTENENS PROGRAM
Kl. 18.00-18.30: Salg af bagels til 50 kr. Husk at bestille i forvejen.
Kl. 18.30-20.15: Visning af The Ballad of the Weeping Spring
Kl. 20.15-20.45: Servering af arak, whisky & chokolade
Kl. 20.45-21.05: Introduktion til sefardisk musik ved komponist Yair Sapir
Kl. 21.05-22.05: Koncert med Savor de Ladino

ARAK & CHOKOLADE
Efter koncerten byder vi på arak, whisky, lækker chokolade og friskbrygget kaffe. Tag familie og venner under armen og tilbring en unik aften i Det Jødiske Hus.

Tid: Mandag den 10. februar fra kl. 18.00
Sted: Det Jødiske Hus, Krystalgade 12, 1172 København K
Pris: 120 kr. for entré til film & koncert. Tilmelding er ikke nødvendig.

THE BALLAD OF THE WEEPING SPRING (Balada L’Aviv Ha’Bocha)
Oplev den prisbelønnede musikalske roadmovie The Ballad of the Weeping Spring, der fører os på en uimodståelig rejse gennem persisk-sefardiske musiktraditioner. Vi følger den unge musiker Amram, der rejser ud for at genskabe sin døende faders band ’Turquoise’. Amrams fader er den legendariske musiker Avraham Mufredi. I mødet med de tidligere bandmedlemmer lærer Amram bandets frygtelige hemmelighed at kende, der skilte dem for alle vinde. Det lykkes ham på mirakuløs vis at samle bandet, så han kan opfylde sin faders sidste ønske. Filmen er en hyldest til de amerikanske spaghetti-westerns såvel som til den klassiske persiske musik. Glæd dig til en festlig omgang slap stick-humor, melodrama og romantik akkompagneret af fantastisk sefardisk musik. Amram spilles af musikeren David ’Dudu’ Tassa, mens faderens bedste ven Yosef Tawila spilles af Uri Gavriel (The Band’s Visit). The Ballad of the Weeping Spring, der er instrueret af Beni Torati, er på hebraisk. Filmen vises med engelske undertekster.

Se klip fra The Ballad of the Weeping Spring: http://www.youtube.com/watch?v=zrs37wNLpIU

For de sultne er der mulighed for at købe en bagel til 50 kr. mellem kl. 18.00-18.30. Betaling sker på dagen til kok Preben Jensen. Tilmelding er påkrævet senest torsdag den 6. februar kl. 14. Skriv en mail til jewishculture@gmail.com, hvis du ønsker at stille sulten.


Arrangører: Jewish Culture in Copenhagen i samarbejde med Det Jødiske Samfund i Danmark

Det jødiske hus, Krystalgade 12 1172 København K