Image description

Nytårskoncert: ENSEMBLE YAMAN

  • Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K, Kl. 19:30
  • Pris: 250kr / 200kr

JEWISH CULTURE IN COPENHAGEN
BYDER OP TIL DANS MED

ENSEMBLE YAMAN

Den israelske gruppe Ensemble Yaman tryllebinder publikum med yemenitisk musik mikset med festlige danserytmer, arabiske toner og jazzede grooves. Oplev Ensemble Yamans banebrydende optræden og inciterende sange i Københavns Synagoge den 21. oktober 2014.

Dette års jødiske nytårskoncert byder på helt nye takter, når Ensemble Yaman indtager scenen med musik hentet direkte fra den arabiske halvø. Ensemble Yaman er den nye stemme på verdensmusikkens indie-scene. Bandet genopliver de smukke og hypnotiserende yemenitisk-jødiske sangtraditioner og sammensmelter folkesange med religiøs jødisk sang og et skvæt jazz, surf rock og reggae. Det fremadstormende ensemble fusionerer traditionel musik med innovative harmonier, moderne danserytmer såvel som afrikanske groove og barfodsdans. Bandet favner de alsidige musikalske input, som præger det moderne Israel. De skaber en frisk, banebrydende og organisk lyd ved at blande de arabiske melodier med psykedelisk guitar, pulserende trommer og percussion og fører publikum på en spirituel rejse, der kulminerer i festlige mellemøstlige danserytmer. Ensemble Yaman skaber et fantastisk musikalsk univers, der hiver publikum op på dansegulvet.

Ensemble Yaman har optrådt på talrige festivaler i Europa, herunder Berlins ’Music N’ Migration’, jødiske musikfestivaler i Krakow og Dresden samt den tjekkiske festival ’Colors of Ostrava’. Bandet består af forsanger og percussionist Igal Mizrahi. Med stor intensitet og hypnotisk udstråling indtager Mizrahi scenen på bare tæer og inciterende sang og præsenterer os for et sandt sansebombardement af musik og dans. Mizrahi optræder i tæt samspil med Ariel Nahum, der spiller på afrikansk fula-fløjte og percussion. Mizrahi og Nahum dannede sammen Ensemble Yaman i 2009, idet de ønskede at dyrke deres forkærlighed for den yemenistiske musik, som de voksede op med i 1980’ernes Israel. Bandets øvrige medlemmer består af Tomer Segal, der spiller basguitar og percussion, Roy Harmon på trompet og Ben Aylon på trommer og percussion.

Tag med på en medrivende musikalsk rejse, når Ensemble Yaman indtager hovedstaden og byder op til dans med intens og legesyg musik, som ikke tidligere er hørt på vores breddegrader.

Hør et udpluk af Ensemble Yamans unikke numre: http://ensembleyaman.bandcamp.com/

Dato: 21. oktober 2014 kl. 19.30
Sted: Københavns Synagoge, Krystalgade 12, 1172 København K

BILLETPRISER
Normalpris: 250 kr.
Politiken Plus-abonnenter: 200 kr. Billetter skal købes via www.plus.politiken.dk

Læs mere om vores kulturaktiviteter på http://jewishculture.dk/index.html samt på Facebook

Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K