Image description

Forårskoncert : Daniel Kahn og The Brothers Nazaroff

  • Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K, Kl. 19:30
  • Pris: 250kr / 200kr

Daniel Kahn og The Brothers Nazaroff
     En legendarisk outsider trubadur genoplives i København til årets purimkoncert d. 3. 
     marts i Københavns Synagoge

Født og opvokset i Detroit, Daniel Kahn ledte længe efter sin plads blandt hvide og sorte, fattige og rige, ovenover og nedenunder, inde og ude -–og i 2005 fandt denne gudbenådede sanger/komponist/skuespiller sit andet hjemland i Berlin. Der grundlagde han sit band The Painted Bird, hvis alsidige repertoire af klezmer, radikale jiddische sange, politisk kabaret og punk-folk kunne vi opleve og nyde for et år siden.
Men han hviler ikke på sine velfortjente laurbær. Nej.

Hans nyeste projekt er at genoplive det legendariske og mystiske sange af Nathan ”Prince” Nazaroff og hans album ”Jewish Freilach Songs”, som blev udgivet i 1954 hos Folkways. Denne outsider af en klezmertrubadur har skrevet nogle af de bedste klezmersange og Daniel Kahn har sammen med nogle af sine fremragende musikervenner genoplivet de”Forsvundne Nazaroff Brødre”.

Jewish Culture in Copenhagens forårskoncert den 3. marts i synagogen er en glædelig dansk debut af denne supergruppe, som agerer de forsvundne arvinger af Nathan “Prince” Nazaroff.
Daniel Kahn siger selv, at ”denne store men ukendte ”tumler” er missing link mellem det postmoderne babylonske eksil og den tabte Atlantis af Mellemeuropa”.
Mens de venter på udgivelsen af deres Nazaroff album og færdiggørelsen af en film om deres musik, turnerer dette jiddische superband diasporaen for at fejre Nazaroffs musik og fornøje os med den Lykkelige Prins’ mystiske, ekstatiske, jublende og disharmoniske sange.
Vi har nok aldrig hørt magen til musik.

De er Pasha Nazaroff (Psoy Korolenko), Danik Nazaroff (Daniel Kahn), Mishka Nazaroff (Michael Alpert), Zaelic Nazaroff (Bob Cohen) , Yankl Nazaroff (Jake Shulman-Ment) og Hampus Melin (Hampl Nazaroff- poyk).

De kommer fra Moskva, Berlin, Budapest, Skotland og New York City og de hver for sig repræsenterer det ypperste i klezmergenren.
Ud over den uforlignelige Detroit-Berliner Daniel Kahn, lederen af The Painted Bird, tæller bandet Michael Alpert, grundlæggeren og multikunstneren af en af de første klezmergrupper i klezmer revival, den legendariske The Brave Old World, grand old man i klezmermusik, Bob Cohen, lederen af Di Naye Kapelye, som forsker i jødisk og roma musik i Karpaterne og er bosat i Budapest, avantgard musikeren Psoy Korolenko fra Moskva og sidst men ikke mindst newyorkeren og violinvirtuosen Jake Shulman-Ment og den svenske trommeslager Hampus Melin, begge fra The Painted Bird.

Deres show fremmaner stemningen i de forsvundne shtetl gader, på New Yorks strandpromenader, i Berlins caféer, i Rumæniens og Catskills bjerge. Det er ægte simcha (glæde) i det 21. århundrede.

Dato: 3. marts 2015 kl. 19.30
Sted: Københavns Synagoge, Krystalgade 12, 

BILLETPRISER
Normalpris: 250 kr.
Medlemmer af DJS, Politiken Plus 200kr.
Billetter kan også købes hos jcc@jewishculture.dk

Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K