Film & Whisky med efterfølgende samtale mellem Emil Goldschmidt og Jair Melchior, Den ene musiker, tidligere bosat i Berlin den anden en israeler og overrabbiner i Danmark, der bor udenfor Israel.

BACK TO THE FATHERLAND er historien om unge mennesker, som forlader deres hjemland for at prøve lykken andre steder.

En universel historie i en globaliseret verden, hvor unge kvinder og mænd flytter fra Israel til de lande, som deres bedsteforældre blev fordrevet fra og dræbt for mindre end hundrede år siden.

 Gil og Kat er begge filmproducenter, som blev venner mens de gik på universitetet i New York City ti år forinden. Gil kommer fra Israel og Kat er fra Østrig. Deres familiehistorier er meget forskellige idet Gils bedstemor overlevede Holocaust, og Kat er barnebarn af en nazi officer.’

Mange unge sekulære israeleres exodus til Tyskland eller Østrig er grunden til, at Gil og Kat tager ud på en rejse. De ønsker at finde andre børnebørn af Holocaust-overlevere, som er flyttet til Tyskland eller Østrig for at finde ud hvordan deres bedsteforældre reagerede på deres beslutning.

Ville det kunne skabe forsoning mellem generationerne at vende tilbage til det sted, som skabte deres smerte årtier forinden?

 BACK TO THE FATHERLAND følger tre familiers rejse og forandringer. Israelske børnebørn af tredje generation og deres respektive bedsteforældre. Filmen omhandler begge sider af den historiske tragedie og forsøget på at bygge deres egen fremtid uden at ignorere fortiden.

Engelske undertekster

Varighed: 77 min.

Efter filmen vil der være debat og berlinere(sufganiot)

Kom og se filmen tilmeld dig/jer på Jewishculture@gmail.com

Pris: 80 kr

Kan Indbetales på mobil pay 43662 eller på reg 1551 konto 4589357248