Dokumentarfilmen GOLDA byder på et aldrig før set interview, der var blevet optaget kort før Golda Meirs død. Den giver et nyt indblik i Israels turbulente periode og den ekstraordinære kvindes politisk virke.

Da interviewet var blevet optaget, blev kameraet ved med at rulle og der blev indspillet en intim samtale med Golda Meir. Hun tændte den ene cigaret efter den anden og talte frit om sin periode som premierminister. Dette interview er således en aldrig før set vidnesbyrd om hendes eget syn på historien, helt tilbage fra den overraskende magtovertagelse og den internationale anerkendelse som ”dronning af det jødiske folk”, og frem til hendes tragiske og ensomme død. Golda Meirs fem år i embedet (1969-1974) havde forvandlet Israel og ændret kursen i Mellemøstens historie.

Rundt om i verden er Golda Meir en feministisk heltinde og ét af Israels mest kendte ansigter. I sit hjemland bliver hun imidlertid forbundet med fiasko og skam og betragtes som én af ​​deværste ledere, landet har kendt.

 Filmen Golda udforsker Golda Meirs karakter og kombinerer arkivoptagelser med interviews med tidligere allierede og modstandere.

Efter filmen vil der være en paneldebat med Steffen Jensen sammen med Israels ambassadør, Benny Dagan og med Michael Rachlin som moderator.

Engelske undertekster

 Varighed: 89 min.

Kom og se filmen tilmeld dig/jer på Jewishculture@gmail.com

Pris: 80 kr

Kan Indbetales på mobil pay 43662 eller på reg 1551 konto 4589357248

Læs mere på www.jewishculture.dk