Østrigsk aften med koncert, foredrag & vin

  • Synagogen i Krystalgade, Kl. 19:00
  • Pris:

Jewish Culture in Copenhagen og Den Østrigske Ambassade inviterer til ”Østrigsk Dag” den 15. marts 2022.

Vi byder på et interessant foredrag og en fantastisk koncert, som giver dig en enestående mulighed for at lære den jødisk-østrigske befolknings historie og kultur at kende.

Program:

Foredraget beskæftiger sig med de østrigere, der var nødt til at emigrere efter de tyske troppers indmarch i marts 1938. Jødiske og ikkejødiske, eller de såkaldte østrigske jøder, som nazisterne definerede dem, var nød til at påbegyndte et nyt liv i udlandet. Det er deres historier, der bliver belyst i Dr. Rosenstrauchs foredrag.

Dr. Hazel Rosenstrauch er født i England, da hendes forældre måtte udvandre fra Østrig i 1938. Hun er kulturforsker, forfatter og journalist. Hendes arbejde er hovedsageligt fokuseret på de jødisk-tyske relationer, forholdet mellem videnskab og offentlighed og kulturelle brud omkring 1800-tallet

Kantor Shmuel Barzilai - tenorkoncert
Efter foredraget følger en storartet koncert af Mag. Shmuel Barzilais, som er Hovedkantoren ved den jødiske menighed ”Israelitische Kultusgemeinde” i Wien. Han er født i Jerusalem, og har optrådt i verdens mest betydningsfulde koncertsale (fx  Wiener Konzerthaus, Jerusalem Theater, National Gallery Victoria i Melbourne, Operaer i Belgrad, Bratislava og Kosice).

Han har optrådt med verdenskendte filharmoniske og symfoniske orkestre i Europa, Israel og USA. Derudover har hans solooptrædener også været med til forme hans internationale karriere.

Hans repertoire omfatter liturgisk og kantormusik, jødisk soul, chassidisk musik og klezmer, israelske sange, samt opera og vokalliteratur.

Tilmelding: jewishculture@gmail.com

Tid: 15.3. 2022 kl.19:00

Sted:Synagogen i Krystalgade

Synagogen i Krystalgade