Film & Whisky: Filmen Past Life

  • , Kl. 19:00
  • Pris: 60kr

Past Life, Israel 2017, 109 min.

Jewish Culture in Copenhagen glæder sig til at vise en film af den prisbelønnede israelske instruktør Avi Nesher.

Film & Whisky har vist flere film af Nesher, som har skrevet og instrueret "Past Life". Filmen er inspireret af den israelske komponist Ella Milch-Sheriff’s liv.

Filmen dykker ned i eksistentielle tematikker, der omhandler relationer mellem børn og forældre, som har overlevet 2. verdenskrig. Herunder den frygt og vrede, som opstår pga. manglende viden om de moralske normer forældrene havde, og de hvilke valg de måtte træffe for at leve videre.

Efter at have overlevet Holocaust har lægen Baruch Milch bosat sig i Israel. Han er noget kold, til tider en voldelig far overfor sine to døtre, Sephi og Nana. Men kan han også være en morder?

”Past Life” er en spændingsfilm, som tager sin begyndelse i Vest-Berlin i slutningen af ​​1970'erne. I søgen efter sandheden om faderen bliver begge søstre skubbet ud i en rejse til Israel, Tyskland og Polen. Faderens fortid kaster den mere stilfærdige Sephi i alle mulige retninger, mens hos Nana ser vi en blanding af politisk idealisme og en ældre søsters voksenliv. Baruch selv synes at være en sammenbrudt gammel mand, samtidig med at han undertiden er en skræmmende autokrat, der kæmper for at bearbejde sin tavse fortid.

 

Sprog: Hebraisk, engelsk, tysk og polsk

Filmen har engelske undertekster.

Tilmelding nødvendig på jewishculture@gmail.com

Pris 60kr.

Betales via mobilpay 43662 eller til bankkonto reg. 1551 nr. 4589357248