Sverige 1945. Over alt på landets hospitaler behandles overlevende fra koncentrationslejre. Også den 25-årige journalist Miklós, der igen får en dødsdom: ifølge lægen har den tuberkuloseramte kun seks måneder at leve.

Men Miklós vil leve!

Han skriver breve til 117 ungarske piger som også er på forskellige svenske hospitaler og vil finde den eneste ene for at starte et nyt liv.  Han giver ikke op. Kære Nóra, kære Erzsebet, kære Lili, kære Zsuzsa, kære Sára, kære Ágnes, kære Giza, kære Baba, kære Katalin… Han skriver fra morgen til aften, breve, digte, artikler, venter på nyhederne hjemmefra og venter på helbredelse. Og snart finder han Hende og indleder en intense korrespondance med den underfundige og charmerende Lili. Efter et halvt år mødes de og forelsker sig endnu mere. Miklós' brevstorm er så medrivende, at den 19-årige Lili besejrer sine angste og mareridt og vælger det nye liv sammen med Miklós.

Filminstruktøren Péter Gárdos skrev den meget succesrige bog om sine forældres liv og filmatiserede selv romanen, der fik Prix d’Europe.

Det er ikke en Holocaust-film og handler ikke om døden, men om at vælge livet. Den ungarsk-svensk-israelske bittersøde romantiske komedie er fra 2015 og er med engelske undertekster. 114 min.

Pris: kr. 60

  • Tilmelding nødvendig: jewishculture@gmail.com

Myshop 43662 eller på konto reg. 1551 kontonr. 4589357248.