Image description

Nytårskoncert 2015

  • Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K, Kl. 19:30
  • Pris: 250kr / 200kr

Mandag d.12 oktober kl. 19.30 i Københavns synagoge

Jewish Culture in Copenhagen inviterer til årets Rosh Hashanah koncert i Synagogen med Shai Tsabari &The Middle-East Groove All-Stars.

I de sidste år har det israelske publikum opdaget sangeren med den særprægede stemme Shai Tsabari. 
Han har optrådt sammen med kunstnere som Berry Sakharof), Ahuva Ozeri, og senest med Idan Raichel, men først og fremmest optræder han med sit forbløffende band - The Middle East Groove All-Stars. 
Bandet er kendt af for at bryde barriererne mellem kunstneren og publikum og kombinerer det traditionelle og det moderne.
Bandet har fortryllet sit publikum både i Israel og i udlandet blandt andet på Krakows jødiske kulturfestival.
Hans nyeste projekt, The Middle-East Groove All-Stars, tager afsæt i nordafrikanske, yemenitiske og irakiske musiktraditioner og forener dem med israelsk musik fra1960-erne og 1970-erne, vesteuropæiske klezmertoner og rock fra USA og Storbritannien og danner en ny musikgenre ved navn Mizrahi musik. Selvom Mizrahi musik meget hurtigt blev populær i den israelske befolkning, kunne den i den første tid ikke helt overbevise den etablerede medieverden. 
Det er først en del år senere, at man fik øjnene op for denne musikkens skønhed og innovative betydning.
Shai Tsabari har udgivet et anmelder rost debutalbum "Shaharit" (hebraisk for morgen bøn)

Shai Tsabari blev født i Jaffa og voksede op i en israelsk-Yemenitisk familie. Hans far, er kantor og har lært ham hemmelighederne i den yemenitiske religiøse sang. Hans bedstemor underviste ham i kunsten at spille yemenitiske rytmer på tromme og yemenitiske folksange. 
Shai Tsabari har studerede ved "Rimon" en skole for jazz & nutidig musik, hvor han spillede jazz, gospel og blues. Senere rejste han rundt i verden, fik inspiration fra musik instruktører i Indien, Egypten og Israel. På sin musikalske rejse har Shai udviklet en original musikalsk genre som kombinerer en bevægende sangstil med solo indslag og en enestående energi under koncerterne.

Musikken er en kombination af original musik skrevet af Shai selv (også i samarbejde med Assaf Talmudi), gamle folkesange fra Mellemøsten og Østeuropa og populære Mellemøstlige popsange.

Bandet består af:
Shai Tsabari: forsanger
Assaf Talmudi: keyboards & arrangement
Eyal Talmudi: saxofon & klarinet
Itamar Ziegler: bas & elguitar
Gershon Waiserfirer: elektrisk oud, mandolin & trombone
Nir Manzur: slagtøj
Adir Dadia: lydeffekter

Jewish Culture in Copenhagen glæder sig til at give publikum en chance for at opleve, hvordan Shai Tsabari & The Middle-East Groove All-Stars med deres stærke og medrivende lyd bringer nyt liv i de kendte sange og toner. Vi ses til en opløftende og frydefuld oplevelse.

Billetter kan købes på jcc@jewishculture.dk og via Billetnet samt via Politiken Plus.
Normalpris: 250 kr
DJS-medlemmer og Politiken Plus abonnenter: 200 kr.
Læs mere på www.jewishculture.dk

Københavns synagoge, Krystalgade 12 København K